Padovanokite lašelį savo gerumo...




Kartais mes nesusimąstome, kaip slenka laikas sužeistam, sergančiam žmogui. Laukimas, skausmas ir didžiulis noras gyventi lydi jį kiekvieną minutę. Tikriausiai didžiausią džiaugsmą patiriame tada, kai matome laimingą žmogų ir žinome, kad mes prie to prisidėjome...

Pabandykite įsivaizduoti džiaugsmą tėvų, kurių vaikui sužiba viltis. Nereikia daryti žygdarbių, o kartais pakanka tiesiog padovanoti šiek tiek kraujo ir suteikti šansą sergančiam žmogui vėl įsileisti laimę į savo gyvenimą. Svarbiausia yra tai, kad kraujas reikalingas nuolatos...

Argi ne geras jausmas, kai žinai, jog tavo kraujas gelbsti gyvybę? Kiekvienas turėtume sau užduoti šį klausimą.

Niekada negalime nuspėti likimo, nes vieną dieną tave patį arba tau artimą žmogų gali ištikti nelaimė. Tuomet viskas priklauso nuo žmonių, kurie aukoja savo kraujo. Jei jums dar kyla klausimas, kodėl tai ypatingai svarbu, atsakome, kad kraujo negalima pakeisti niekuo kitu, nes tai yra gyvas audinys, susidedantis iš daugybės mažų ląstelių ir dalelių, turinčių tam tikrą paskirtį.

Daug įvairių funkcijų turintį kraują gamina tik pats organizmas. Dar iki šiol nepavyko pagaminti kraujo dirbtiniu būdu. Būtent dėl šios priežasties yra labai svarbu, kad nuolat atsirastų žmonių, kurie padovanotų kraujo sužeistiesiems ir ligoniams.

Kiekvienas turime jausti socialinę pareigą – duoti kraujo ir padėti ligoniams, kurie daug jo neteko dėl chirurginių operacijų, patirtų traumų, komplikuoto gimdymo ir t.t. Kraujo perpylimas (transfuzija) kartais reikalingas ir sergantiesiems širdies, skrandžio, žarnyno, kraujo ligomis.

Gydymui gali būti naudojamas ne tik donorų kraujas, bet ir atskiros jo dalys (komponentai ir preparatai). Nepaisant iš anksto sukauptų atsargų, gali susidaryti pavojingas kraujo trūkumas. Be to, karščiausiu metu, pavyzdžiui, atostogų mėnesiais, donorų skaičius sumažėja. Kad to būtų galima išvengti, kiekvienas sveikas 18-65 metų pilietis turėtų reguliariai duoti kraujo.

MIELIEJI,
Permainos ateina staiga, netikėtai.
Liga, nelaimė taip pat...
Jei Jūs suprantate, kad ši minutė kažkam gali būti
paskutinė gyvenime – padėkite.
Padėkite tam, kuris dabar kovoja su mirtimi ir laukia Jūsų pagalbos.
Mielieji, Jūs galite ligoniui suteikti viltį gyventi,
nuspalvinti sergančiojo gyvenimą gražiausiomis spalvomis, padovanoti džiaugsmo ašarą...
Pasidalinkite savo gerumu – duokite kraujo, kuris ligoniui prilygsta stebuklui.

Viskas apie tai ir daugiau: http://kraujocentras.lt

0 comments:

Rašyti komentarą